Малко предистория… Преди два дни в ефира на “Радио София, част

...
Малко предистория… Преди два дни в ефира на “Радио София, част
Коментари Харесай

От “ГЕРБ оказваше натиск върху bTV” до “Срещу нас е имало опит за натиск” и още за медийната свобода в БНР

Малко предистория…

 

Преди два дни в ефира на “Радио София ”, част от програмата на БНР, някогашният началник на Дирекция “Новини и настоящи излъчвания ” в bTV, че във времето, в което той е бил началник, е оказван “чудовищен напън ”. Петков изрично съобщи, че ”бившите ръководещи ” в лицето на ГЕРБ ”са намерили метод да оказват напън ”, изпращайки анонимни (и не само) сигнали до централата на малкия екран. Петков беше шеф в интервала 2014 - 2020 година, когато на власт бяха две съдружни държавни управления на Бойко Борисов.

.

Заглавието отразяваше таман това. Уви, два дни по-късно наподобява от Българското национално радио са сметнали, че не е правилно и тихомълком са го трансформирали. Следи за това обаче остават в URL адреса на новината, в който към момента попада остарялото заглавие. 

.

От самата публикация пък въобще не излиза наяве, че Петков приказва точно за ГЕРБ. Не става даже дума, че приказва за “бившите ръководещи ” тогава. Вместо това се приказва за “политически напън върху публицистичната работа на bTV ” във времето, в което той е бил на управителен пост в медията. От кого - можем да гадаем. Или… да прочетем URL адреса на новината. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР